Fri. Jun 14th, 2024
De Feitjes Over Een Vintage Huwelijk

Een vintage huwelijk weerspiegelt de elegantie en stijl van lang vervlogen tijden. Meestal verwijzen elementen uit het verleden op het huwelijk naar de Victoriaanse tijd, de jaren twintig en de jaren vijftig. Het is niet de bedoeling om een historisch tafereel na te spelen. Bij vintage draait het erom dat je objecten en details uit een andere periode introduceert in de hedendaagse tijd. Dat kan op verschillende manieren. Met onderstaande tips vier jij zeker een geslaagd vintage huwelijk.

Kies een historische setting

Bij een vintage huwelijk speelt de locatie een belangrijke rol. Afhankelijk naar welke periode je verwijst, kan dat je keuzemogelijkheden nogal beperken. Wees er dus zeker op tijd bij om de juiste locatie voor je feest te reserveren. Statige landhuizen bijvoorbeeld moet je minstens een jaar op voorhand boeken. Je kan altijd overwegen om je trouwfeest te organiseren op een zondag of een vrijdag, dat vergroot de mogelijkheden.

Hou je kleurenpalet sober

Op een vintage huwelijk gebruik je geen felle kleuren. Integendeel, sobere kleuren als bruin, bordeaux en groen brengen gemakkelijk de elegante, verfijnde sfeer uit het verleden op je huwelijk. Gebruik deze kleuren gedurende je hele huwelijk: bij de uitnodigingen en de omslagen die je verstuurt, de bruidsmeisjes jurken die jullie samen kopen, de bedankjes die de gasten mee naar huis nemen…

Vintage in je bruidskleding

Het is belangrijk dat de vintage look terugkomt in de bruidskleding die het koppel draagt, zowel bij de man als de vrouw. Een vintage bruidsjurk vind je niet zo gemakkelijk in de winkel en één op maat laten maken kost een fortuin. Je kan online op zoek naar jurken maar als je dat niet wil, kan je de vintage look ook creëren door een bruidsjurk te kiezen in ivoorkleur met veel kant en die jurk te combineren met een vintage hoedje of fascinator. Die vind je voor een zacht prijsje online zoals bij JJ’s House.

Ook de man kan zijn kostuum combineren met een hoge hoed in plaats van een duur vintage kostuum te laten maken wat hij nadien nooit meer zal dragen.

Laat je vervoeren in een oldtimer

Je kan niet naar de kerk of het gemeentehuis gaan in een moderne sportwagen. Wie vintage trouwt, laat zich rondrijden in een oldtimer of als het kan, een koets voortgetrokken door paarden. Ken je niemand met een oldtimer? Geen probleem, oldtimers zijn gemakkelijk te huren. Je vindt vast wel een verhuurder in de buurt.

Het zit hem in de decoratie

Het is vooral door de decoratie en de tafeldekking dat je de sfeer van lang vervlogen tijden terugbrengt. Decoratie van vroeger wil zeggen veel handgemaakt. Geen gedrukte naamkaartjes maar wel handgeschreven of ook een leuke, kaartjes met daarop de naam getypt met een oude typemachine. Gebruik kanten tafellakens en servetten met oude servetringen. Zet her en der oude decoratiestukken in de zaal: een oude naaimachine, een reiskoffer…

De boogie en de twist

Vergeet niet de dj op de hoogte te brengen van het thema van jullie huwelijk zodat hij daarmee rekening kan houden bij de muziekkeuze. Ga je ver terug in de tijd, zoals de jaren 20, dan kan je een gespecialiseerde dj of een bandje inhuren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *